25 شرکت برتر تولیدکننده پست برق های گازی جهان
پست های برق یکی از عناصر کلیدی در سیستم برق رسانی می باشند که در انتقال و توزیع نیروی برق نقشی اساسی دارند. وظیفه و کارکرد اصلی پست های برق تغییر ولتاژ توان الکتریکی برای انتقال و توزیع آن به سمت مصرف کنندگان می باشد. پست های برق بر اساس عواملی نظیر محل احداث، نحوه تغییر ولتاژ و نوع عایق به کار رفته درآنها به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. پست ها همچنین بر اساس ماده به کار رفته جهت عایق نمودن تجهیزاتی که دارای ولتاژ می باشند، به دو نوع تقسیم بندی میشوند.
پست های برق با عایق هوا و با عایق گاز
پست های برق با عایق هوا(Air Insulated Substation, AIS) و پست های برق با عایق گاز ( Gas insulated substation, GIS ) پست های برق با عایق هوا : دارای سابقه طولانی تری در صنعت برق می باشند. در حالی که پست های برق با عایق هوا که اصطلاحا پست های برق گازی نیز نامیده می شوند در سال 1968 برای اولین بار ساخته و به کار گرفته شدند. دلیل این امر از سویی به دلیل توسعه شهرنشینی و کمبود فضای کافی برای احداث پست های هوایی و از طرفی به دلیل مزایای بیشتر این پست ها در مقایسه با پست های هوایی بوده است.
گاز هگزا فلوئورید گوگرد (Sf6)
یک پست گازی مجموعه هایی از تجهیزات می باشد که در داخل محفظه های فلزی که با گاز هگزا فلوئورید گوگرد (Sf6) پر شده اند، قرار دارند. عمده ترین دلیل مزیت پست های گازی به خواص گاز هگزا فلوئورید گوگرد و کاهشی که به واسطه آن در ابعاد و حجم تجهیزات یک پست ایجاد میشود، باز میگردد. زیرا امکان نصب تجهیزات در کنار هم با فواصل کم را فراهم میسازد. گاز هگزا فلوئورید گوگرد غیرسمی، بی بو، بیرنگ و غیرقابل اشتعال است و خاصیت خاموش کنندگی جرقه در آن بسیار بیشتر از هوا است.
نخستین جرقه استفاده از گاز، با کاربرد روغن بعنوان عایق زده شد اما از آنجا که روغن امکان مشتعل شدن را داشت تلاش ها برای ماده ای به عنوان جایگزین ادامه پیدا کرد. تحقیقات مربوط به کارگیری تکنولوژی SF6 از سال 1960 آغاز شد
و اولین تابلو با عایق گاز هگزا فلوئور گوگرد در کانادا در یک پست ۵۵۰ کیلوولتی و ۱۰۰ کیلوآمپری با میزان بالاترین ظرفیت شکست که تا آن زمان به دست آمده بود در سال1968 نصب شد بدین ترتیب برای اولین بار گاز SF6 به عنوان گاز عایق و خنک ساز قوس الکتریکی معرفی شد. به دنبال تحقیق و توسعه بیشتر تا سال 2000 پست های گازی 145، 123، 245 و 800 کیلوولت در ابعاد کوچک و برای اولین بار طراحی و تولید شدند. هم اکنون پستهای گازی تا 1100 کیلوولت نیز در سطح دنیا ساخته و مورد بهره برداری قرار میگیرد.
مزایای پستهای گازی
- صرفه جویی در فضا و حداقل کردن هزینه
به دلیل خاصیت بالای عایقی گاز، امکان نصب و قرار گیری تجهیزات در فواصل نزدیک بهم وجود دارد به طوری که در مقایسه با یک پست گازی در همان شرایط نیاز فضایی کمتر از ۲۰٪ دارد.
- قابلیت اطمینان در تآمین توان های الکتریکی بالا و ایمنی بالاتر
- امکان طراحی ماژولار یا طراحی بر حسب نیاز مشترک برق
- مقاوم در برابر خوردگی و شرایط محیطی مانند بارش برف و باران، تند بادها و آلاینده های زیست محیطی)زیرا تجهیزات در داخل محفظه های پر شده از گاز قرار داده می شوند)
- نیاز حداقل به تمیزکاری و عمر مفید بیشتر از ۵۰ سال
- عدم نیاز به بازرسی اساسی قبل از ۲۵ سال
- عدم وجود تداخل در امواج راديويي و بي صدا بودن آنها
- مکانیسم های خود روانکاری
معایب پست های گازی
علی رغم مزایای فراوان پست های گازی، معایبی نیز متوجه آنان میباشد. مواردی نظیر هزینه بالای احداث و گراني گازSF6 ، نياز به تخصص خاص براي نصب و تعميرات آن، مشکلات مربوط به جلوگیری از نفوذ گاز به فضای بیرونی، مايع شدن گاز به هنگام برودت هوا و درجه حرارتهاي خيلي پائين. با این وجود تولید و توسعه و استفاده از پست های گازی در دنیا رو به افزایش بوده است به طوری که بسیاری از شرکتهای موفق و باسابقه در زمینه تولید تجهیزات الکتریکی امروزه در زمره برترین شرکتهای طراحی و تولید پست های گازی قرار دارند و حجم بالایی از درآمد و سودشان از طریق طراحی، تولید و فروش تکنولوژی و تجهیزات پستها میباشد.
25 شرکت برتر تولیدکننده پست برق های گازی جهان کدام ها هستند؟
ریپورت لینکر (Reportlinker) در گزارشی که در سال 2018 منتشر کرده 25 شرکت برتر جهان در زمینه تولید پستهای گازی را معرفی نموده است. شرکتهای مذکور بر اساس تأثیرگذاریشان در پیشبرد تحقیق و توسعه پست های گازی، سهم آنان در بازار تولید تجهیزات مرتبط با پست های گازی، قراردادها و پروژه های انجام شده در نواحی مختلف جهان و درآمد خالص حاصل از قراردادهای تأمین قطعات و تجهیزات پستهای گازی نسبت به درآمد کل شرکت انتخاب شده اند. اسامی 25 شرکت برتر تولیدکننده پست برق های گازی جهان بر اساس گزارش ریپورت لینکر شامل شرکتهای ذیل میباشد. همانطور که مشاهده می کنید شرکتهای شناختهشده و مشهوری نظیر هیتاچی، جنرال الکتریک، زیمنس و میتسوبیشی در صدر این لیست قرار گرفته اند.
- Hitachi Ltd
- General Electric Company
- Siemens AG
- Mitsubishi Electric Corporation
- ABB Ltd.
- Toshiba Corporation
- Eaton Corporation Plc
- Schneider Electric SE
- Fuji Electric Co. Ltd.
- Hyundai Heavy Industries
- Meidensha Corporation
- Bharat Heavy Electricals Limited
- Larsen & Toubro Limited
- BGR Energy Systems Limited
- Crompton Greaves Limited
- Nissin Electric Co., Ltd.
- UGL Pty Limited
- Chem Group
- Elsewedy Electric
- Mistras Group
- Hyosung Corporation
- Lucy Group
- Chint Group
- Ormazabal
- Powell Industries
پست های گازی با توجه به مزایایی که بیان شد در داخل کشور نیز مورد توجه قرار گرفته اند. شرکت پیمابرق که در زمینه خطوط انتقال و پستهای برق فعالیت می نماید نیز در عرصه احداث پستهای گازی پروژه هایی را به سرانجام رسانده است. کلیه مراحل احداث پست گازی شامل طراحی، تأمین، نصب و راه اندازی توسط شرکت پیمابرق انجام می پذیرد. نصب پست گازی 230 (GIS) کیلوولت شوش به کارفرمایی شرکت برق منطقه ای تهران از جمله فعالیت های پیمابرق در احداث پست های گازی می باشد.
بدون دیدگاه