مشارکت پیمابرق در احداث بزرگترین پروژه علمی کشور

دکتر محمدجواد لاریجانی، رییس پژوهشگاه دانش های بنیادی در بازدید از دانشگاه آزاد قزوین با اشاره به طرح شتابگر ملی ایران که قرار است در مجاورت این دانشگاه و پارک علم و فناوری قزوین احداث گردد آن را مگاپروژه‏ای دانش بنیان خواند که توسعه علمی کشورمان را متحول می کند.

وی با بیان اینکه شتابگر ملی یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های دانش‌پایه در کل جهان محسوب می‌شود، گفت:‌

این طرح بزرگ‌مقیاس‌تر از طرح رصدخانه ملی است و بناست که ظرف مدت ده سال عملیات اجرایی آن تکمیل گردد. رییس پژوهشگاه دانشهای بنیادی افزود:  شتابگر ملی با جذب بیش از هزار دانشمند و پژوهشگر می تواند قزوین را در سال های آتی به قطب علمی و فناوری کشور تبدیل کند.

شرکت پیمابرق که پیش از این در احداث خط انتقال رصدخانه ملی ایران در ارتفاعات رشته کوه کرکس با پژوهشگاه دانش های بنیادی همکاری داشته است، هم اکنون  پروژه اجـرای تأسیسات زیربنائی (تاسیسات برقی) چشمه نور ایران  را بر عهده دارد.

پروژه احداث زیرساخت های برق شتابگر ملی ایران بناست در زمینی به مساحت 50 هکتار که برای این طرح در نظر گرفته شده است و در حال حاضر ساختمان آزمایشگاهی در قسمتی از آن قرار دارد، احداث شود.

طی این پروژه که هم اکنون مقدمات اجرای آن به شرح:

1- اخذ کلیه مجوز های اخذ انشعاب برق مورد نیاز، از اداره برق استان قزوین

2 – بررسی مشخصات و پیش نیاز های ساخت و تامین تجهیزات از قبیل یک دستگاه پست برق کامپکت پاساژ و پست های اختصاصی كامپکت پیش ساخته با ظرفیت های 1250 و 250 كیلوولت آمپر، یک دستگاه دیزل ژنراتور با توان 400 کیلو ولت آمپر و یک دستگاه تامین برق بدون وقفه (UPS) با توان 120 کیلو ولت آمپر

3 – جانمایی، حفاری و اجرای عملیات ساختمانی تجهیزات توسط متخصصان پیمابرق عملیاتی می شود.

همچنین بناست انتقال برق در این مجموعه به صورت احداث شبکه زمینی انجام شود که طی آن کابل های انتقال برق در داخل لوله های تعبیه شده در داخل زمین اجرا می گردد. در شبکه کابل زمینی استهلاک و آسیب پذیری کابل ها به حداقل رسیده و انجام تعمیرات احتمالی نیز آسان تر انجام می شود. ضمن آنکه در چشم انداز فضای شتابگر ملی، دکلها و تیرها و سیم کشی های آنها رویت نمی شوند.

با توجه به نصب تجهیزات تکنولوژیک و پیشرفته و دستگاههای آزمایش دقیقی که بناست در شتابگر ملی (چشمه نور ایران) نصب گردند نیاز به اطمینان از عدم قطعی برق جهت جلوگیری از آسیب به برخی تجهیزات و همچنین عدم ایجاد وقفه در فعالیت آنها، تهیه، نصب و راه اندازی یک دستگاه مولد برق با توان 400 کیلوولت آمپر و یک دستگاه منبع تغذیع بدون وقفه (UPS) با توان 120کیلوولت آمپر در نظر گرفته شده است.

شرکت پیمابرق مفتخر است که با تخصص و تجربه و تعهد متخصصان این شرکت در اجرای زیرساختهای بزرگترین طرح علمی کشور در سال های پیش رو و ایجاد بسترهای شبکه پایدار نیرو جهت انجام آزمایشات و تحقیقات دانش بنیان همراهی می نماید.

قابل ذکر است، شتابگر ملی ایران در 5 کیلومتری شهر قزوین و در جاده باراجین به عنوان اَبَر آزمایشگاه نانوفن‌آوری، با تمرکز بر پرتو‌های سینکروترون (پرتو‌های بسیار درخشنده) در حال ساخت بوده و راه را برای تحقیقات پزشکی، فیزیک، شیمی، الکترونیک، کشاورزی، داروسازی و به ویژه واکسن‎سازی هموار می سازد.

img
img